Tandartspraktijk Haaren
0411 62 82 20
Tandartspraktijk Vught
073 76 005 44

Onze praktijk

Tandartspraktijk Kapteijns is een moderne praktijk, die volledig is afgestemd op de hedendaagse vraag naar tandheelkundige zorg. Kwaliteit, zowel op tandheelkundig gebied als op sociaal niveau, is de peiler waarop onze praktijk is gebouwd.

Onze medewerkers zijn allemaal opgeleid in Nederland en er is een juiste mix van jong talent en ervaren oudere collega's. Allemaal staan we voor "zorg op maat" en onvoorwaardelijk achter de filosofie, dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Uiteindelijk is "mond-tot-mond reclame" de beste reclame! 

Tandartspraktijk Kapteijns is een moderne praktijk, die volledig is afgestemd op de hedendaagse vraag naar tandheelkundige zorg. Onze praktijk is HKZ getoetst en volwaardig bevonden. U kunt in de praktijk terecht voor alles op het gebied van mondzorg, zoals: preventie, esthetische tandheelkunde, kroon- en brugwerk, prothetiek, bleken, orthodontie, implantologie en parodontologie. Wij werken met een groot team waarbij veel ruimte is voor intercollegiaal overleg. Zo kunnen we gebruik maken van elkaars specialismen. Dit komt de kwaliteit van de behandelingen ten goede.

U kunt voor onze zorg terecht op twee locaties: de praktijk in Vught, gelegen op Zorgpark Voorburg en de praktijk in Haaren.

Tandartspraktijk Kapteijns staat voor:

  • Kwaliteit
  • Zorg op maat
  • Rustige besprekingen
  • Passende begrotingen
  • Goede nazorg

Specialisaties

In onze praktijk zijn de volgende personen werkzaam. De medewerkers zelf kunt u terugvinden in het medewerkers overzicht.

Tandartsen

Een tandarts is een medicus die zich bezig houdt met de tandheelkunde en deze in zijn volle omvang mag uitoefenen. De tandarts onderzoekt en behandelt het gebit. De werkzaamheden zijn erop gericht om ziekten en afwijkingen te voorkomen en te behandelen.

Mondhygiënisten

Een mondhygiënist is een op HBO-niveau opgeleide paramedicus die werkzaam is binnen de mondzorg. De mondhygiënist voert taken uit die gericht zijn op preventie en genezing, zoals het behandelen van tandvleesaandoeningen. Zij geeft mondhygiënische hulp aan patiënten zodanig dat de mondhygiëne verbetert dan wel optimaliseert.

Preventieassistentes

De preventieassistente heeft als primaire taak om de mondhygiene van de patiënten op peil te brengen en te houden. De preventieassistente, controleert de staat waarin het tandvlees verkeert en corrigeert daar waar nodig het poetsgedrag. Bovendien geeft zij de patiënten instructie en voorlichting en voert zij (uitgebreide)
gebitsreinigingen uit. Bij kinderen doet zij fluorbehandelingen en sealt zij kiezen (kiezen worden dan preventief voorzien van een beschermlaag). Ook maakt zij gebitsafdrukken en röntgenfoto's.

Bij ons in de praktijk nemen de preventieassistentes tevens een gedeelte van orthodontie voor hun rekening, hieronder vallen de maandelijkse beugelcontrole's, het verwijderen van vaste apparatuur (blokjesbeugels) en het plaatsen van retentiedraden.

Onze preventieassistentes zijn gekwalificeerd om ook mensen met een parodontale aandoening in samenwerking met een mondhygiëniste of tandarts te behandelen.

Assistentes

De assistente voert werkzaamheden uit ten behoeve van de voorbereiding, uitvoering en afronding van patiëntenzorg op het gebied van de tandheelkunde. Het doel van de werkzaamheden is de ondersteuning van de tandarts bij zijn dagelijkse praktijkvoering. Zij is verantwoordelijk voor diverse taken en verantwoordelijkheden binnen de tandartspraktijk.